Прикордонний корабель РФ протаранив український буксир в Азовському морі (фото)

46674492_1075198899350046_4055552066435678208_n
Фото: ВМС ЗС України

Прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

Сьогодні, 25 листопада, кораблі Військово-Морських Сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря, повідомляють у урес-центрі Командування ВМС ЗС України.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ - катер типу “Соболь”, пскр “Дон”, та катер типу “Мангуст”, мпк “Суздалец” здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Прикордонний корабель “Дон” здійснив таран нашого рейдового буксиру, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

Автоматический альтернативный текст отсутствует.

Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами.
Отже, РФ в черговий раз продемонструвала свою агресивну сутність та повне нехтування нормами міжнародного права.

Рейдовий буксир “Яни Капу”

Довжина Рейдового буксиру “Яни Капу” 29,3 метрів, ширина 8,3 метрів, а той час як довжина ПСКР “Дон” 56,5 метрів, а ширина 12,64 метрів.

Російський ПСКР “Дон”

Кораблі ВМС ЗС України продовжують виконання завдань із дотриманням усіх норм міжнародного права. Всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів і Командуванням Військово-Морських Сил ЗС України та будуть передані компетентним міжнародним органам.

Корабельна група ВМС ЗС України продовжує перехід до порту Маріуполь, незважаючи на протидію РФ. Свобода судноплавства гарантована міжнародним законодавством.
Дотримуючись норм міжнародного морського права малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗС України «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу» продовжують виконання поставлених завдань у морі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: