Власники "євроблях" заблокували три пункти перетину кордону на Львівщині

news_20181125_145044_1543150244
Фото: Державна прикордонна служба України

Учасники протестів виступають проти змін до правил розмитнення автомобілів на закордонній реєстрації.

У неділю, 25 листопада, протестувальники заблокували доступ до автомобільних пунктів перетину кордону у Раві-Руській, Краковці і Грушеві. Про це повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

«Ото ж закінчилась перша ніч дії нових законів. Було нелегко та напружено, однак нам вдалось втримати ситуацію контрольованою. Так за ніч на 6 пунктах пропуску Львівзини до РП було повернуто 138 автомобілів. Звісно, що багато людей було невдоволених новим нормами, але переважна більшість з розумінням поставились до того, що такі дії не залежать від волі працівників, а є вимогою закону.

Очевидно, що основне зауваження, яке озвучувалось подорожуючими - це занадто короткий час для ознайомлення зі змінами та пошуку шляхів вирішення з даної ситуації.
Зі свого боку зробив все, щоб довести відповідну інформацію максимально швидко та до найбільш зацікавлених верств населення.
На жаль, сьогодні маємо вже прикрий інцидент. А саме під’їзну дорогу до пункту пропуску Рава-Руська о 12:00 заблокувало близько 50 громадян, що постійно ходять в пішому порядку по «зебрі», поліція присутня. О 12:30 почали блокувати пункт пропуску Краковець. Прошу врахувати цю інформацію подорожуючих та обрати інші пункти пропуску для перетину кордону.
P.S. Хочу лише нагадати, що недавні блокування доріг в Україні закінчились порушенням 5 кримінальних справ.
P.p.s. Станом на 15:00 заблоковано дороги до пунктів пропуску Рава-Руська, Грушів, Краковець, Шегині та Смільниця», - Пише він на своїй сторінці у ФБ.

Акції протесту відбуваються у присутності поліції, яка поки не застосовує заходів для розблокування пунктів пропуску, повідомляє Zaxid.net.

Раніше міністр МВС Арсен Аваков, коментуючи масштабну акцію «Авто Євро Сили» з блокування автодоріг по усій країні, заявляв, що поліція силою звільнятиме дороги у випадку їх перекриття.

В даний час ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині» і «Краківець», інформує Державна прикордонна служба України.

В місцях скупчення людей перебувають співробітники Нацполіції.

Держприкордонслужба також посилила заходи безпеки, аби не допустити жодних провокацій безпосередньо на державному кордоні. Зокрема створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполіцією та іншими взаємодіючими органами.

У зв’язку з цим Держприкордонслужба звертається до всіх подорожуючих громадян, з прохання врахувати цю інформацію під час вибору маршруту подорожей та для обрання оптимального маршруту руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: