Антиоксидант, який уповільнює старіння: Супрун розповіла про корисність какао

030bf64f07e76a83e0f2d80fd67657e5

В.о міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла українцям про корисні властивості какао.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Уляна Супрун повідомила, що в какао міститься велика кількість білків, калію, цинку, а також залізо, магній, фосфор і багато інших поживних речовин:

Запобігає хворобам серця і судин

Какао має здатність зменшувати запалення, нормалізувати рівень холестерину і цукру в крові. Такі ефекти потенційно зменшують ризик виникнення серцево-судинних хвороб та інсульту

Какао володіє дією антиоксиданту

Тобто містить сполуки, здатні вловлювати і тушкувати вільні радикали. У какао це поліфеноли. Володіючи цією властивістю напій також певною мірою може захищати серцево-судинну систему.

Покращувати когнітивні навички

Поліфеноли, що містить какао, можуть знизити ризик розвитку нейродегенеративних процесів. Завдяки збільшенню еластичності судин, зокрема поліпшується кровотік і кровопостачання мозку

Чи не провокує появу акне, незважаючи на поширену думку

Навпаки, антиоксиданти какао ефективно захищають шкіру від надмірного ультрафіолету і запобігають старінню, якщо регулярно їсти какао або додавати його в маски для обличчя.

«Вибирайте якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру та інших домішок. Какао можна вживати не тільки як напій. Його можна додавати в каші, пудинги, домашні цукерки та енергетичні батончики. Європейська Організація з безпеки харчових продуктів радить їсти щодня по принаймні 2,5 грама какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду », - зазначила в. о. міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: