Львів'ян закликають безкоштовно пройти обстеження на ВІЛ/СНІД

snid_1543242497_613x411.73166666667_3_0

До всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначатиметься 1 грудня, на Львівщині стартувала загальнообласна інформаційно-просвітницька профілактична кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Як пише прес-служба ЛОДА, акція триватиме з 26 листопада по 17 грудня 2018 року.

Головна мета - привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

За словами директора Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яни Служинської, за 9 місяців поточного року в області взято на облік 365 ВІЛ-позитивних людей.

Станом на 01.10.2018 р. у закладах охорони здоров’я області перебуває на обліку 3703 ВІЛ-позитивних, у тому числі 1269 хворих на СНІД. Спостерігається пізнє звертання ВІЛ-позитивних людей за медичною допомогою.

Слід зазначити, що однією з основних причин смертності від СНІДу є пізнє звертання ВІЛ-інфікованих до лікаря, і як наслідок, пізня діагностика та призначення адекватного лікування.

Зазначається, що тестування на ВІЛ-інфекцію є абсолютно безкоштовним та конфіденційним.

Обстеження проводиться в кабінетах «Довіра» Львівського обласного центру громадського здоров’я (за адресою: м. Львів, вул. М.Лисенка,45) або поліклініках за місцем проживання (кабінет інфекційних захворювань).

Години роботи: з 09:00 до 15:00. Також обстежитися можна у нещодавно відкритому пункті швидкого тестування на ВІЛ (м.Львів, вул. Антоновича, 20).

Обстежитись можна не лише напередодні 1 грудня, а й впродовж усього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: