Мобілізації наразі не буде, – Порошенко

1528967725

Президент Петро Порошенко не планує оголошувати повну чи часткову мобілізацію у зв’язку з ескалацією конфлікту у Керченській протоці та введенням воєнного стану.

Про це він заявив під час відеозвернення щодо воєнного стану, пише УП.

«Не планую поки вдаватися до повної чи часткової мобілізації», - сказав Порошенко.

Він додав, що «ця можливість залишається відкритою, лише якщо Росія вдасться до подальшої ескалації».

«Розвідувальні дані говорять про надзвичайно серйозну загрозу суходільної операції проти України. У мене в руках є документ розвідки, і тут на кілька сторінок детальний опис усіх сил противника, які розташовані на відстані буквально декілька десятків км від нашого кордону, готових у будь-який момент до негайного вторгнення в Україну», - сказав Порошенко.

Він додав, що з усіх опцій, що дає правовий режим воєнного стану, до його указу увійшли лише ті, «які стосуються головним чином різних військових заходів».

«Які в разі вторгнення дозволять якнайшвидше відреагувати, якнайшвидше мобілізувати всі ресурси. Тим більше, що хлопці і дівчата з першої черги  резерву, які мають бойовий  досвід, вже готові хоч зараз пакувати рюкзаки. І ресурси будуть мобілізовані, і людські, і збройні, і фінансові», - сказав Порошенко.

Президент запевняє, що в указі не передбачає «жодних заходів пов’язаних з обмеженням прав і свобод громадян, впровадження цензури тощо».

«Воєнний стан не означає оголошення війни, він вводиться виключно з метою посилення оборони України на фоні зростаючої агресії з боку Росії. Воєнний стан не означає нашої відмови від політико-дипломатичного врегулювання на сході», - підсумував Порошенко.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: