Стали відомі імена поранених українських моряків

5c880e5a-64d0-4a1b-be5c-8d2518d7f529

З’явилась інформація про поранених українських військових моряків, яких захопила Росія під час агресії у Чорному морі.

Імена назвала російська Федеральна агенція новин, передає Український мілітарний портал.

Станом на зараз у лікувальних закладах окупованого Криму знаходяться:

Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, Новоукраїнка);

Сорока Василь Вікторович ( 11 квітня 1991 року народження, Одеса);

Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня  1999 року народження, Одеса).

Інформації про інших українських військових наразі немає.

Окупаційний пропагандистський канал у Telegram WarGonzo повідомляє, що українські моряки під час штурму здійснювали опір російським загарбникам та після захоплення на контакт з агресором не йдуть:

«В даний час всі знаходяться в травматології. Поранення не кульові, а осколкові – від так званої «вторинки». Коли велася стрілянина по кораблю – від корпусу відлітали дрібні металеві осколки – ними і посікло кінцівки українським військовим, які знаходилися на судні. Також, за нашою інформацією, при затриманні вони чинили опір. Поранений офіцер носить звання старшого лейтенанта»,– йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 25 листопада декілька прикордонних катерів Росії здійснили напад на кораблі Військово-морських сил ЗС України – два малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», – які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь на Азовському морі.

Українські військові твердять, що заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм про свій намір здійснювати перехід. Дії російських військових вони називають порушенням Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки. В українському МЗС назвали дії російських військових збройною провокацією.

Згодом з’явилася інформація, що внаслідок нападу постраждали шестеро українських військовослужбовців – двоє у важкому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: