У НБУ розповіли, як працюватиме банківська система в разі запровадження воєнного стану

thumb (7)

Керівництво регулятора вважає, що причин для паніки немає.

У Національному банку переконують, що в разі запровадження в Україні воєнного стану це не вплине на роботу банківської системи. Про це голова НБУ Яків Смолій сказав під час позачергової зустрічі з топ-менеджерами 40 найбільших банків.

«Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектору у разі запровадження воєнного стану. Ліквідність банківського сектору становить близько 75 мільярдів гривень, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування», - запевнив Смолій.

Голова НБУ зазначив, що регулятор не має підстав для запровадження адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках.

«За необхідності банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності та інструментом екстреної підтримки ліквідності ELA. Також ми продовжуємо уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку та готові здійснювати валютні інтервенції у разі потреби, щоб не допускати різких "стрибків" курсу під тиском психологічних чинників. Національний банк має для цього достатньо ресурсів та інструментів. Наразі обсяг міжнародних резервів сягає 17,8 мільярда доларів», - зауважив Смолій.

Топ-менеджери банків запевнили, що, як і раніше, забезпечуватимуть безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: