Україна може розраховувати лише на себе, – Тимчук про кризу в Азовському морі

25190250_25131603_16

«Поки ми знаємо про офіційну позицію лише декількох держав-партнерів щодо збройної агресії РФ проти України в Азовському морі.

Литва, Латвія, Польща, Канада ... У Конгресі США звернулися до президента з вимогою «притягнути до відповідальності Путіна на саміті G-20», – написав на своїй сторінці у Фейсбуку нардеп Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що В ЄС поки реагують на рівні 2014 року – висловлюють «глибоку стурбованість» і просять «сторони» не робити різких рухів.

«В НАТО, де всі рішення приймаються консенсусом, на жаль, та ж картина - «ми закликаємо до стриманості і деескалації». Історія Європи нічому не вчить. Принаймні, це враження на даний момент (дай, Боже, помилятися).

Подивимося, як і коли Захід і ООН розгойдаються. А поки, як і в 2014-му, можна розраховувати лише на себе. Благо, наша армія і флот – вже далеко не на убогому рівні 2014-го», – зазначив Дмитро Тимчук.

Він додав, що російські агресори вирішили нарешті показати своє справжнє обличчя, не ховаючись за мантри «іхтамнєт». Але і тут істинно «по-російськи». Стріляти «в спину» українським кораблям на зворотному курсі, обклавши силами удесятеро більшими – це саме за заповітами Путіна. Яке там «міжнародне право», про що ми говоримо?

«РосЗМІ молотять про якісь «плавучі міни», які нібито перевозили буксир і катери ВМС України. Найтупіша брехня. Та якби в ФСБ на секунду це допустили, у всій неосяжній Росії можна було б знайти готових піти на таран хіба що в психлікарні. Російська відвага – це патологічна боягузтво і підлість. Без цього скріпи не працюють.

На Заході повинні зрозуміти просту істину. Всі ці розмови про нібито «провокації українського флоту» – не просто так. Потім російські агресори атакують в Чорному морі цивільне судно, може, і круїзне, і будуть кричати, що це «українська торпеда». Трагічний досвід кремлівського людоїдства і підлості є - досить згадати рейс МН-17», – наголосив Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, вранці 25 листопада декілька прикордонних катерів Росії здійснили напад на кораблі Військово-морських сил ЗС України – два малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», – які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь на Азовському морі.

Українські військові твердять, що заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм про свій намір здійснювати перехід. Дії російських військових вони називають порушенням Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки.

В українському МЗС назвали дії російських військових збройною провокацією.

Згодом з’явилася інформація, що внаслідок нападу постраждали шестеро українських військовослужбовців – двоє у важкому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: