Фінансовій ситуації в країні нічого не загрожує, – економіст про воєнний стан

2236399
Фото: Корреспондент.net

Зважаючи на те, що воєнний стан вводиться на території 10 областей і всього лише на 30 днів, це навряд чи позначиться на економічній ситуації в Україні.

Про це ІА Дивись.info повідомив економіст Андрій Новак.

«Що стосується введення воєнного стану, яке відбулося вчора, то, по-перше, треба зазначити, що він поширюється не на всю країну, а лише на 10 областей, які дотичні до лінії зіткнення з країною-агресором. По-друге, воєнний стан вводиться на короткий період – усього лише на місяць, і тому якогось особливого впливу на загальну економічну ситуацію в країні він мати не буде», – сказав Андрій Новак.

Експерт додав, що на користь стабільної економічної ситуації свідчить й те, що МВФ продовжує співпрацю з Україною.

«Міжнародний валютний фонд заявив, що, незважаючи на запровадження воєнного стану, співпраця з Україною продовжиться і країна отримає транш, про який було попередньо домовлено. Тобто поки що фінансовій ситуації в країні нічого не загрожує. Крім того, є заява керівництва НБУ, що комерційні банки будуть працювати у звичному режимі, тому вплив воєнного стану є хіба що на принципи і механізми роботи військових, а також правоохоронних органів, аніж на загальноекономічну ситуацію. Єдине, що відрізняється – підприємства «Укроборонпрому», які знаходяться на території 10 областей, де оголошений воєнний стан, будуть працювати у посиленому режимі. І це має прямий вплив на економіку», – сказав Андрій Новак.

Нагадаємо,  учора Верховна Рада проголосувала за запровадження у 10 областях України воєнного стану на 30 днів. Це стало відповіддю на воєнну агресію РФ в Азовському морі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: