Коли і які вулиці у Львові посипатимуть реагентами замість піскосуміші

unnamed
Фото: ІА Дивись.info

Цієї зими у Галицькому районі Львова вперше посипатимуть вулиці спеціальними реагентами.

Про це під час брифінгу журналістам розповіла директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк, передає кореспондент Дивись.info.

"Ми закупили та вже завезено 66 тонн реагенту, з яким ми ще не працювали жодної зими – кальцій хлорид. Проте цього року посипатимуть ним вулиці лише в центральному районі міста – у Галицькому районі", - пояснила Ірина Маруняк.

За її словами у Галицькому районі використовуватимуть реагентами, але також сіль та піскосуміш.

"Сіллю посипатимемо хідники, реагентами - магістральні дороги, а підйоми - піскосумішшю. Адже ми не знаємо, як буде працювати реагент на підйомах і поки що будемо посипати їх піскосумішшю", - каже директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Закупили в ЛМР реагентів на 4 млн гривень.

"Це звичайно, на цілу зиму не вистачить, бо ми закупляли лише для Галицького району іще розраховували на піскосуміш та сіль", - додала пані Ірина. За словами чиновниці, для Львова закуплено 10,9 тисяч метрів кубічних піскосуміші.

"Звичайно, це вистачить для того, щоб ми проекспериментувати, яким чином працюватиме реагент: зокрема, на проспекті Свободи, на площі Ринок, проспекті Шевченка та проспекті Чорновола.

Подивимось, як він себе буде поводити при наших погодних умовах. Якщо буде позитивна динаміка, то на наступний рік буде закуплено більше реагентів. Але ви повинні розуміти те, що вартість реагентів є втричі дорожча, ніж вартість піскосуміші, тому це велике навантаження на бюджет", - сказала Ірина Маруняк.

Також вона пояснила, що цьогоріч у Львові хочуть протестувати реагенти тоді, коли буде більший сніг, щоби подивитися, на скільки вони ефективні.

Читайте також: Яка ситуація на дорогах Львова після нічного снігопаду (відео)

Нагадаємо, у квітні у Львові зареєстрували петицію проти використання піскосуміші для посипання доріг взимку, яка у короткі терміни зібрала необхідну кількість голосів. За місяць, 17 травня, депутати на сесії міської ради підтримали петицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: