Кожна з 10 областей отримає конкретні інструкції щодо воєнного стану

20181127-DCh

Для кожної з областей розпишуть відповідні інструкції щодо воєнного стану.

*партнерська публікація

Можуть запроваджуватись певні обмеження: про переміщення, про перекриття вулиць чи напрямків, якщо ними буде рухатись військова техніка, а також буде введено режим посиленої секретності і розписано заходи безпеки для кожної з областей. Зокрема, влада закликатиме не повідомляти ЗМІ або у соцмережах про переміщення військової техніки. Про це в ексклюзивному інтерв‘ю інформаційного телеканалу «Прямий» заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

«Фактично є закон про воєнний стан, в якому все досить чітко прописано. І повноваження правоохоронних органів, повноваження військових. Хоча маю відмітити, що Донецька і Луганська області фактично живуть в режимі воєнного стану останні роки. Там навіть є військово-цивільні адміністрації, які мають додаткові повноваження, яких не мають звичайні обласні або районні адміністрації в інших областях. Тому за великим рахунком, саме для Донецької та Луганської областей нічого не змінюється», – розповів Гримчак.

«Є нюанси, якщо будуть якісь військові дії органів правопорядку … і це, можливо, буде часткове якесь обмеження прав. Сьогодні має бути нарада, де вирішать і розпишуть усі заходи безпеки для кожної з областей», – розповів Гримчак.

Водночас віце прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що публікація в «Урядовому кур’єрі» є помилковою та завтра, 28 листопада, буде надруковано вірний указ.

«Я не розумію чому "Урядовий кур’єр" вирішив надрукувати той указ, який подавався президентом до Верховної Ради. Проголосовано було скореговане рішення. Будемо завтра приймати рішення з Урядом стосовно схвалення службового розслідування. Документ, який було проголосовано, буде оприлюднено завтра  в «Урядовому кур’єрі», – повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: