Оприлюднено повний список українських моряків, взятих росіянами в полон

1bc2ed7-0

Опубліковано повний список прізвищ 24 українських моряків, яких після збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада захопили в полон російські прикордонники.

Про це повідомив у Facebook журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк.

За його словами, цю інформацію отримано з матеріалів російського слідства, яке нині окупанти ведуть проти незаконно затриманих українців. Тож у полоні росіян перебувають такі українські моряки: Будзило Ю.А., Зінченко В.А., Оприско А.А., Цибізов С.А., Артеменко А.А., Терещенко В.А., Семидоцький Є.В., Беспальченко В.А., Шевченко А.А., Варимез В.К., Власюк М.Б., Головаш Б.О., Чуліба С.Р., Мельничук О.М., Небилиця Б.П., Костишин В.А., Попов С.Н., Без'язичний Ю.Ю., Мокряк Р.Н., Ейдер А.Д., Сорока В.В., Драч А.Л., Лісовий В.В. та Гриценко Д.В.

Відомо, що Андрій Оприско є старшим матросом катера «Нікополь», Сергій Цибізов – матрос цього катера, Володимир Варимез – член екіпажу буксира «Яни Капу», лейтенант Роман Мокряк – командир катера «Бердянськ», старшина першої статті Олег Мельничук – командир буксира «Яни Капу», про Володимира Лісового відомо, що він капітан 3-го рангу.

Також є інформація, що трьох поранених моряків прооперували в лікарнях Керчі. Російські ЗМІ оприлюднили їхні імена: 24-річний Андрій Артеменко, 27-річний Василь Сорока та 18-річний Андрій Ейдер.

У ФСБ РФ заявляли, що допитали кількох моряків: працівника СБУ Андрія Драча, матроса Сергія Цибізова (перебували на катері «Нікополь»), капітана Володимира Лісового.

Як повідомила «Українська правда» з посиланням на високопоставлене джерело в Міністерстві закордонних справ, що в російському полоні опинилося 24 українських військових. Водночас співрозмовник пояснив, що офіційно оприлюднювати списки ніхто не збирається, тому що для цього немає згоди військових та родичів затриманих моряків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: