Різдвяний піст 2018: дата та традиції дотримання

rozhdestvopost-932e9bd8083719fe17118e3c8cfe0396

Різдвяний піст 2018 – це останній багатоденний піст у нинішньому році. Коли буде Різдвяний піст у 2018 році, як правильно харчуватися і яких правил слід дотримуватися в цей період – дізнайтеся в матеріалі. 

Якщо ви вирішили поститися в Різдвяний піст 2018, варто продумати, як харчуватися в цей період, щоб отримати користь для душі і тіла і при цьому не нашкодити своєму здоров'ю. Адже навіть під час посту люди можуть харчуватися правильно, різноманітно, повноцінно і смачно.

Різдвяний піст 2018: дата початку та закінчення

Різдвяний піст у 2018 році розпочнеться у вівторок, 28 листопада, та закінчиться в суботу 6 січня. Триває Різдвяний піст 40 днів. Це останній піст у році, який готує душу і тіло віруючих до зустрічі Різдва Христового.

Зимовий піст напередодні Різдва ще називають Пилипівський, тому що починається одразу після дня пам’яті Святого апостола Пилипа. Люди постять, щоб віддячити Богові за зібраний урожай та підготуватися до свята Різдва Христового.

Різдвяний піст 2018: що можна їсти

У період Різдвяного пості необхідно утримуватися від цілого ряду продуктів: м’яса, молока, яєць, сиру, вершкового масла, в деякі дні від риби.

До Дня Святого Миколая постити слід за правилами Петрового посту. Також в понеділок, середу і п’ятницю можна вживати рибу, рослинне масло. В інші дні рослинне масло не дозволено. Якщо на середу або п’ятницю випаде свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, то можна вживати рибу. Після Дня Святого Миколая і до самого Різдва дозволено їсти рибу в суботу та неділю. У період з 2 по 6 січня піст посилюється, тобто в ці дні Різдвяного посту не можна вживати рибу навіть у суботу та неділю.

Джерело: 24 канал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: