Держсекретар США пообіцяв, що Україна отримає військову допомогу, — Порошенко

154287

США надасть повну підтримку, включаючи військову, для захисту суверенітету України від агресії РФ.

Державний секретар США Майк Помпео запевнив Президента України Петра Порошенка, що Київ може розраховувати на повну підтримку Вашингтона, включаючи військову, для оборони та захисту свого суверенітету. Про це глава української держави розповів  у інтерв'ю американському телеканалу CNN, передає УП.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо реакції Сполучених Штатів на нещодавні події у Керченській протоці, Порошенко зауважив чітку позицію, яку декларувала постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі на засіданні Ради Безпеки.

Президент повідомив також, що в ході телефонної розмови з держсекретарем США Майк Помпео пообіцяв забезпечити необхідну підтримку для захисту суверенітету України від російської агресії.

«Під час цієї розмови ми отримали обіцянку повної підтримки, повної допомоги, включаючи військову допомогу, для координації того, що нам необхідно зробити для захисту суверенітету і територіальної цілісності», – зазначив він.

Нагадаємо, ранком неділі, 25 листопада, в районі Керченської протоки корабель РФ протаранив український буксир. Унаслідок зіткнення в українського судна були пошкоджені головний двигун та обшивка. Згодом стало відомо: РФ перекрила Керченську протоку та підняла в небо вертольоти.

Надвечір неділі з'ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України, було поранено українського моряка. Малі броньовані артилерійські катери, вражені вогнем противника, втратили хід. Українські судна були захоплені Росією.

Пізніше омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що 23 захоплених українських моряків доправили до Керчі. Трьох із них з пораненнями поклали до міської лікарні. На Росії заявили, що військовослужбовці ВМС ЗСУ арештовані та будуть притягнуті до суду.

ФСБ РФ оприлюднила відео «допитів» трьох захоплених українських моряків. На ньому армійці свідчать, що начебто свідомо ігнорували попередження російських моряків. У ВМС ЗСУ зазначили, що з розумінням ставляться до таких "свідчень", враховуючи тиск російських спецслужб.

У понеділок, 26 листопада, через збройну агресію РФ Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану в 10 областях України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: