На Бродівщині селяни збунтувалися через норкову ферму

46778426_1111986935636474_2938760320644022272_n1

27 листопада на сесії Язлівчицької сільської ради Бродівського району Львівської області місцеві жителі виступили проти спорудження норкової ферми поблизу їхніх домівок.

27 листопада на сесії Язлівчицької сільської ради Бродівського району Львівської області місцеві жителі виступили проти спорудження норкової ферми поблизу їхніх домівок, передає brody.today.

Під час громадських слухань місцеві жителі не пустили до Народного дому чиновників Львівської облдержадміністрації, зокрема директора департаменту екології і природних ресурсів Руслана Гречаника, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Людмилу Гончаренко та інвесторів.

Про це повідомила депутат Бродівської райради з Лешнівського округу Ганна Матлай.

У сусідньому селі Лешневі під час громадських слухань місцеві жителі не пустили до Народного дому чиновників Львівської  облдержадміністрації, зокрема директора департаменту екології і природних ресурсів Руслана Гречаника, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Людмилу Гончаренко та інвесторів, які приїхали агітувати селян за розміщення поблизу їхніх домівок норкової ферми. Активісти тримали в руках плакат «Україна – не вигрібна яма» та скандували «Геть з Лешнева!».

Як повідомила громадська активістка Ольга Сапожник, представники громади прийшли на сесію Язлівчицької сільської ради зі зверненням  та численними підписами селян. Однак сільський голова Михайло Фещук не взяв їхнє звернення до уваги, також він проігнорував ініціативу двох депутатів ухвалити рішення про заборону розміщення звіроферм.

Нагадаємо, у Бродівському районі планується розмістити хутрову норкову ферму. Місцеві громади заявили про свій спротив цій ініціативи, аргументуючи це тим, що таке виробництво дуже шкідливе для довкілля і здоров’я людей.

Громади кількох сіл, поблизу яких мали відкрити хутрові ферми, зібрали понад три тисячі підписів за заборону такого виробництва. Листи з підписами скеровано в Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Депутати Бродівської райради ухвалили звернення до Верховної Ради України, Міністерства екології та природних ресурсів України щодо екологічної загрози від розміщення норкових ферм в Бродівському районі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: