Росіяни арештували на два місяці всіх захоплених в полон українських моряків

A1D50707-DEA3-4760-B7D6-4758761ECA05_cx0_cy8_cw0_w1023_r1_s
Фото: Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці 24 українських моряків, яких захопила ФСБ Росії в районі Керченської протоки.

Про це 28 листопада повідомляє кореспондент «Радіо свобода» Антон Наумлюк у Facebook.

За його словами, останніми «суд» взяв під варту капітана 2-го рангу з катера «Бердянськ» Дениса Гриценка і капітана буксира «Яни Капу» Олега Мельничука.

Крім цього окупанти заарештували оперуповноваженого 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старшого лейтенанта Андрія Драча і командира українського бронекатера «Нікополь» Богдана Небилицю, моряків - старшого матроса «Нікополя» В'ячеслава Зінченка, капітана 3 рангу Володимира Лісового та матроса Андрія Шевченка.

Загалом на бортах захоплених росіянами суден «Яни Капу», «Бердянськ», «Нікополь» перебувало 24 українські моряки.

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: