Росія переступила межу, — посол США

yovanovich

Російська Федерація захопленням українських кораблів переступила межу, офіційно підтвердивши свою участь в агресії проти України.

Про це заявила надзвичайний та повноважний посол США в Україні Марі Йованович на ІІ Міжнародній конференції з морської безпеки, повідомляє «Укрінформ».

«Росія в неділю переступила межу. Скептики, посадовці більше вже не можуть заперечувати те, що ми знаємо. Ці ниточки, які контролюють конфлікт - чи це зелені чоловічки, чи сепаратисти - можна відстежити чітко. Москва визнала свої дії, і це перша відкрита російська атака, перший напад на українські ВМС, що перевело конфлікт із суходолу на море. Цей напад являє собою небезпечну ситуацію», - цитує посла Укрінформ.

Йованович додала, що захоплення українських моряків є порушенням міжнародного права так само, як і переслідування російськими кораблями українських в територіальних водах біля Криму, що є невід’ємною частиною української території.

«Ми закликаємо Росію припинити ескалацію, повернути Україні затриманих членів екіпажу кораблів», - заявила посол.

Посол також зазначила, США стоятимуть поруч з Україною у протидії російські агресії, і «наша підтримка не лише словесна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: