Санаторій «Лівадія» купив російський бізнесмен Малофєєв

livadiya

Близький до Кремля російський бізнесмен Костянтин Малофєєв купив на торгах санаторій «Лівадія», розташований поруч з Лівадійським палацом в анексованому Росією Криму.

Близький до Кремля російський бізнесмен Костянтин Малофєєв купив на торгах санаторій «Лівадія», розташований поруч з Лівадійським палацом в анексованому Росією Криму, інформує російська служби Радіо Свобода.

Як повідомляється, Малофєєв є засновником російського телеканалу «Царгород», він знаходиться під міжнародними санкціями.

Видання зазначає, що Малофєєв купив санаторій «Лівадія» за 509 млн рублів. Загальна площа всіх будівель становить майже 30 тисяч квадратних метрів з обладнанням і меблями.

«На території є три об'єкти культурної спадщини регіонального значення: «Пральня з кімнатою для праски», «Малий службовий будинок» і «Будинок світський, ХIХ століття». Їх продали теж. Початкова ціна лота була близько 400 мільйонів рублів. Компанія, підконтрольна бізнесменові, в результаті заплатила державі 509 мільйонів», - йдеться в повідомленні.

Російська влада Криму виставили на аукціон санаторій «Лівадія» в кінці листопада. Раніше в Криму продали за 1,5 млрд рублів (близько 620 млн грн) акції санаторіїв «Місхор», «Дюльбер» і «Ай-Петрі», які перебували в українській держвласності, надалі «націоналізовані» російською владою Криму.

У березні 2014 року в анексованоум Росією Криму «націоналізували» близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, де вимагає в якості компенсацій не тільки гроші, але і російське закордонне майно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: