У Львові оштрафували трьох студентів за "фаєр-шоу" на личаківському цвинтарі

Memorial_Orlyat_u_Lvovi
Фото: відкриті джерела

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 завершено досудове розслідування стосовно трьох громадян Республіки Польща, які підозрювались у хуліганстві.

Нагадаємо, інцидент трапився цьогоріч, 22 листопада, на території Державного історико-культурного музею «Личаківський цвинтар» у м. Львові.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Як було встановлено, 23, 26 та 28-річний зловмисники, зневажаючи моральні засади суспільства в частині поваги до померлих та місць їхнього поховання, вчинили дії, що мали на меті зневажати суспільну пам'ять про померлого, продемонстрували зневажливе ставлення до місця поховання, суспільних і релігійних принципів та традицій, без повідомлення відповідних органів місцевого самоврядування про проведення акції із застосуванням піротехнічних засобів, підпалили два факели на Польському військовому меморіалі у Львові (так званий «Меморіал львівських орлят»), чим створили небезпеку пошкодження чи знищення поховань.

Зазначимо, що під час досудового розслідування до підозрюваних застосовувався запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Відтак, вироком Личаківського районного суду м. Львова від 30 листопада 2018 року, вказаних осіб визнано винними та призначено покарання у вигляді штрафу.

Усім трьом доведеться сплатити по 8,5 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: