У Львові відбудеться концерт пісень Івасюка в сучасній обробці

cd6f887b42
Фото: відкриті джерела

«Івасюк in da jazz» – проект у рамках презентації альбому «Івасюк». 8 грудня у Львівській філармонії презентують новий погляд на музику легендарного Володимира Івасюка, автора всім відомої «Червоної Рути».

«Творчий тандем Брії Блессінг і Shockolad створив сучасне звучання для пісень Івасюка, при цьому ретельно зберігаючи цілісність текстів та мелодій. Музиканти експериментували зі стилями, акустичним і електронним звучанням, пише Zaxid.Net.

Проект «IVASYUK» – це суміш поп-музики, R&B та джазу», – розповіли організатори.

Брія Блессінг – українська співачка американського походження виконає пісні, а музичний супровід забезпечить гурт ShockolaD. Під час концерту звучатиме український фольк, американський джаз, блюз, сучасна електроніка.

Концерт відбудеться 8 грудня у Львівській філармонії. Початок концерту о 19:00.

Довідка:

Володимир Івасюк помер 24 квітня 1979-го, у віці 30-років. Його понівечене тіло знайшли через три тижні у Брюховицькому лісі, що під Львовом.

У газетах тоді заборонили друкувати некрологи і співчуття родині Івасюків. А у день похорону саме на цей час всюди призначили комсомольські та партійні збори з обов’язковою явкою, навіть були вказівки із загрозою відчислення з навчальних закладів та звільнення з роботи.

Львів відповів на цю заборону мовчазним протестом. Інформація поширювалася з вуст в уста, й тисячі городян вийшли на вулиці, аби провести композитора в останню путь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: