На Львівщині представили проект "Ремінісценції.UA" (фото)

47175950_1940708296224308_1394063452758081536_n_1543680095_613x459.75_3_0
Фото: прес-служба ОДА

Вчора, 1 грудня, "Ремінісценції.UA" на Золочівщині представили проект балету "Життя".

Проект "Ремінісценції.UA" історично-музичне, мультимедійне дійство, яке розкриває маловідомі сторінки історії  України, про те, хто, як і навіщо у продовж багатьох століть, нищив модерну культуру України, гальмував стрімкий розвиток українців як нації.

Про це повідомляють у прес-службі ОДА.

«Ми почали цей проект на Львівщині з 14 жовтня - Дня Покрови Пресвятої Богородиці, українського козацтва, створення УПА, а також Дня захисника України. Те, що ви сьогодні побачите на сцені - це важка та складна правда. Правда нашої історії, правда про нас з вами. Ту зневіру, яку нам так старанно насіювали, потрібно забрати, а відродити гордість та впевненість» - зазначив Олег Синютка.

Режисер та автор проекту – народна артистка України - Ірина Мазур.

"Ремінісценції.UA" - це мікс різних жанрів: слово, хореографія, пластика, музика, пісня, поезія, відеоінсталяція… Унікальність цього історично-музичного проекту - у тому, що сучасними сценічними засобами ми розповідаємо глядачеві 300-літню історію нищення України російською імперією... Проект складається із десяти новел, своєрідних персональних історій - про Війну, Страх, Репресії, Смерть, але водночас -  про Віру, Життя, Кохання, Надію, Боротьбу за Україну!

Мета "Ремінісценції.UA" - повернути українцям втрачені сторінки власної історії, реабілітувати велич та славу української культури, яка є потужним джерелом натхнення для розбудови сучасної оновленої України.

Тисячолітня традиція державності, історія, мова й національна культура – це наша непереможна зброя у сучасній гібридній війні з російською імперією. Руйнуючи саркофаг імперської  брехні, ми заповнюємо інформаційний вакуум Своєю Історією - Історією Правди.   Саме цей інформаційний арсенал має бути на озброєнні в кожного, хто вірить у перемогу України!

Концепція проекту - «Наша історія: шануємо минуле – творимо майбутнє!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: