Порошенко вимагає від депутатів негайного розірвання договору про дружбу з Росією

96_main

Президент України подав на розгляд Верховної Ради проект Закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Відповідний документ під номером 0206 опубліковано на парламентському сайті, передає ТСН.

Законопроект є невідкладним, тому його вже подано на розгляд керівництвом парламенту.

Наразі відомо, що Верховна Рада у пленарному режимі працюватиме цей тиждень, але ця законодавча пропозиція глави держави не розглядалась під час погоджувальної ради.

Зазначимо, договір між Україною та РФ був ратифікований ВРУ 14 січня 1998 року. У ньому підписанти зобов'язуються дотримуватися територіальної цілісності, поважати суверенітет, зміцнювати добросусідські відносини тощо.

Нагадаємо, що від 26 листопада цього року строком на 30 днів на території десяти областей України діє режим воєнного стану. Причиною такого рішення стала збройна провокація Росії в Керченській протоці, коли військові РФ атакували два катери і один буксир ВМС України. Така поведінка Кремля викликала гостру критику з боку країн Великої сімки. Наразі в московському СІЗО «Лефортово» утримуються 24 військових. Їх звинувачують у порушенні кордонів Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: