У Львові умовно засудили організаторів грального бізнесу

IMG-20170329-WA0010

Суд засудив організаторів злочинного «бізнесу» до п’яти років позбавлення волі (умовно) із сплатою штрафів та конфіскацією майна. Ще сімнадцятьох обвинувачених засуджено до п’яти років позбавлення волі (умовно).

Правоохоронці припинили діяльність злочинної організації, учасниками якої на території міста Львові впродовж вересня 2016 – березня 2017 року було налагоджено діяльність мережі гральних закладів.

Правоохоронці встановили причетність до їх діяльності чотирьох організаторів - мешканці Києва, Київської області, Кривого рогу і Львова та які для їх безперебійного функціонування винаймали львів’ян у якості адміністраторів та працівників гральних закладів. В цілому доведено причетність до діяльності підпільних закладів 21 особи.

Незаконні заклади розташовувались у Шевченківському та Сихівському районах Львова.  Їх діяльність приховувалась, вхідні двері постійно закривались, здійснювалось зовнішнє відео спостереження, а також проводився так званий «фейс контроль» для обмеження входу будь - яких випадкових гравців.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили більше 100 одиниць грального обладнання разом із моніторами, засобами зв’язку та інші пристрої, документами про облік і звітність, в яких зафіксовано рух коштів, що надходили від гравців. Після викриття у незаконному бізнесу,  за деякий час злочинці спробували відновити діяльність гральних закладів, однак були викриті повторно.

Слідчими за процесуального керівництва прокуратури області усім учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 – ч. 1 ст. 203-2 КК України та обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду м.Львова.

Організатора  суд засудив до 5 років позбавлення волі (умовно) та штрафу в розмірі 255 тис.грн. з конфіскацією його автомобіля «Hyundai IX35», 2010 року випуску.

3-х його співорганізаторів засуджено до 5 років позбавлення волі (умовно), з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на один рік,  сплатою штрафу у розмірах у 187, 255 та 289 тисяч гривень та із конфіскацією майна одного із співорганізаторів, зокрема автомобіля «Kia Ceed», 2007 р.в. та належному йому частини квартири;

Ще 17-м учасників злочинної організації (виконавців), суд засудив  до 5 років позбавлення волі (з іспитовим строком на один рік) кожного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: