У ЗСУ стартували збори оперативного резерву

47356102_2094016650660829_1265420218646134784_n

Сьогодні у Навчальних центрах Збройних Сил України розпочались збори оперативного резерву першої черги.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«Для підвищення рівня готовності військ до застосування за призначенням у разі відкритої агресії, Головним управлінням підготовки Збройних Сил України здійснюється низка організаційних заходів», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, передбачається проведення бригадних тактичних навчань, тривалістю до 10 діб на полігонах у Херсонській, Запорізькій областях.

Також у навчальних центрах – проведено додаткові заходи щодо створення відповідних побутових умов для розміщення військовозобов’язаних та забезпечення їхньої якісної підготовки.

Збори, які розпочались сьогодні із військовослужбовцями оперативного резерву першої черги бойових частин триватимуть до 20 діб.

Водночас у рамках військового стажування, передбачено залучення курсантів ВВНЗ для виконання обов'язків на посадах командирів та інструкторів навчальних взводів.

Також уточнено формат використання мобілізаційного резерву для доукомплектування бойових бригад, відновлення навченості тих, чиї посади визначають боєздатність, а також для військових частин територіальної оборони.

«Наголошуємо, що всі перелічені заходи планується завершити так, щоб надати можливість усім військовозобов’язаним повернутись до своїх домівок напередодні католицького Різдва та зустріти його у родинному колі», – наголосили в МОУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: