В межах транскордонного проекту рятувальники карпатських регіонів отримають досвід та обладнання від ЄС

47287547_2176293279085042_7339499312386146304_n
Фото: з Фейсбук

У Карпатському регіоні стартував транскордонний проект з попередження та реагування на катастрофи бюджетом понад 1,8 млн євро.

Зокрема, 1 грудня у с. Плав'я, на Сколівщині, урочисто презентували проект «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».

У конференції відкриття взяли участь керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій, начальники ГУ ДСНС України у Львівській, Івана Франківській та Закарпатській областях. А також очільник Львівської області Олександр Ганущин та представники Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна.

Фото: з Фейсбук

Як відзначила виконавча директорка Асоціації "Єврорегіон Карпати – Україна" Галина Литвин, на Львівщині вдалося зібрати усіх децидентів, що матимуть вплив на реалізацію проекту з українського боку та обговорити перспективи створення комплексної системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні.

Крім того, фахівці з управлінь ДСНС поділилися досвідом реагування на надзвичайні ситуації в гірських територіях.

«Дякуємо учасникам проекту за заангажованість і обмін думками! Дякуємо експерту Львівського відділення Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2014-2020 Василю Хім‘яку за фахову підтримку під час реалізації наших проектів», - подяувала учасникам пані Литвин.

Також Галина Литвин додала, що вже наприкінці грудня буде придбаний перший транспортний засіб у рамках проекту, а у березні 2019 року стартують перші навчання рятівників на Івано-Франківщині.

Варто зазначити, що даний проект протягом найближчих двох років реалізовуватиметься за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Своєю чергою, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив, що результатом проекту буде не лише інфраструктура для служб надзвичайних ситуацій, придбана за кошти Європейського Союзу, а й отримання та обмін безцінним досвідом між нашими «надзвичайниками» та польськими.

"Мені дуже приємно, що це один із проектів, який веде українська сторона і для цього залучена значна фінансова підтримка ззовні. Бажаю усім успіху», - цитує Олександра Ганущина прес-служба ЛОР

Проект бюджетом понад 1,8 млн євро спільно реалізовуватимуть:

  • Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» (головний партнер) (UA),
  • Головне управління ДСНС України у Львівській області(UA),
  • Управління ДСНС України в Івано-Франківській області(UA),
  • Управління ДСНС України у Закарпатській області(UA),
  • Воєводська комендатура Державної пожежної служби в Ряшеві (PL).

Метою проекту є підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості, а також пропонує спільне вирішення проблем реагування на надзвичайні ситуації одразу у чотирьох карпатських регіонах.

За інформацією Асоціації "Єврорегіон Карпати - Україна", до жовтня 2020 року, у ході реалізації проекту, буде придбано 11 пожежних машин і комплектів вогнетривкого спорядження та 3 мікроавтобусидля обласних управлінь ДСНС України у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях; збудоване приміщення для навчальних тренувань пожежників з імітацією реальних умов надзвичайних ситуацій в Перемишлі (Республіка Польща); проведені спільні навчання для персоналу пожежно-рятувальних частин карпатських областей (4 на території України і 4 на території Польщі) та розроблена спільна стратегія попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: