В УЗ розповіли, чи користується попитом новенький потяг «чотирьох столиць»

149615

В середньому поїзд перевозить близько 130 людей в один бік.

В «Укрзалізниці» розповіли, наскільки заповненим рушає в рейс потяг «чотирьох столиць», що сполучає Київ, Мінськ, Вільнюс та Ригу. Так, у відповіді на запит «Економічної правди», в компанії зазначили: заповненість вагонів потяга складає близько 40%.

«За 8 рейсів в поїзді Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига перевезено 2,1 тисяч пасажирів в обох напрямках, в тому числі 1 тисяча пасажирів з/до Литви і 0,95 тисячі пасажирів з/до Латвії», – зазначили в УЗ.

Зауважимо, що наразі потяг складається з 10 вагонів, з яких 9 купейні та один – класу люкс. При цьому, загальна кількість місць – 338. В одному з вагонів купе поділяються на чоловічі та жіночі.

За останніми даними, в середньому потяг перевозить близько 130 людей в один бік. Це 39% від загальної місткості вагонів.

«Поки він ("поїзд чотирьох столиць") курсує з рентабельністю близько нуля, однак, враховуючи "низький сезон" і тільки початок його курсування, вважаємо курсування поїзда №31/32 Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига вдалим», – наголошують в «Укрзалізниці».

Зауважимо, що першочерговий проект експресу передбачав кінцевим пунктом сполучення Таллінн (столицю Естонії). Однак «через непогодження такого варіанту з боку АТ "Естонська залізниця" було прийнято рішення на користь скорочення маршруту в сполученні Київ – Рига».

При цьому, в УЗ кажуть: після успішного запуску поїзда «Естонська залізниця» зацікавилася можливістю продовження маршруту до Таллінна. Нині перемовини тривають.

Курсує потяг «чотирьох столиць» раз на тиждень. Перші митні процедури відбуваються безпосередньо на станції «Київ-Пасажирський» до відправлення поїзду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: