Омбудсмен Людмила Денісова знепритомніла під час прямого ефіру (відео)

1

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова втратила свідомість у прямому ефірі передачі «Свобода слова» під час виступу президента України Петра Порошенка.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова втратила свідомість у прямому ефірі передачі «Свобода слова» під час виступу президента України Петра Порошенка, передає УП.

Інцидент стався, коли Порошенко розказував про заходи із захисту суверенітету України. Побачивши, що Денісова впала, президент припинив виступ і допоміг вивести її із студії, а після цього повернувся за трибуну і повідомив, що із нею все гаразд.

«Уявіть собі, з яким навантаженням працює уповноважений з прав людини Людмила Денісова, яка працює по 20 годин на добу для того, щоб звільнити українських моряків. Мобілізує міжнародну підтримку, мобілізує уповноваженого з прав людини Російської Федерації, координацію робить адвокатів, залучає адвокатів із складу кримських татар. Це дуже нелегкий хрест», - підкреслив Порошенко.

За кілька хвилин Денісова повернулась в студію і заявила, що з нею все гаразд.

Раніше Денісова повідомила, що статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, не дозволяє обмінювати їх на злочинців.

За її словами, статус моряків як військовополонених не дозволяє розглядати їх справу в звичайному суді, також їх не можна тримати в СІЗО.

«Це особливий статус, і особлива модель їх звільнення», - додала Денісова.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», разом із 24 моряками.

Затриманих моряків доставили в окупований Росією Крим і заарештували за підозрою в «порушенні російських кордонів».

30 листопада ввечері міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив переміщення українських військових моряків до Москви з Сімферополя в СІЗО «Лефортово» і лазарет СІЗО «Матроська тиша», що розташовані у Москві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: