Після тріумфальних гастролей Америкою з різдвяним концертом у Львові виступить гурт «Курбаси» (фото)

IMG_2188

Вже зовсім скоро, 25 грудня, на сцені Львівського національного академічного театру опери та балету відбудуться різдвяні концерти гурту «Курбаси» (KURBASY).

Про деталі підготовки до концерту сьогодні під час прес-конференції розповіли учасники гурту та художники, передає кореспондент Дивись.info.

Для концертів у Львові KURBASY готують спеціальну сценографію, зокрема зі США привезуть спеціальну конструкцію для голографічних проекцій. Сцена, а також фойє театру будуть оформлені витинанками відомої майстрині Дарії Альошкіної.

Солістка гурту «Kurbasy» Наталія Рибка-Пархоменко зазначила, що 25 грудня у Львові відбудеться два концерти, які мають назву Christmas Edition.

"Ми запропонуємо вам наше бачення того, як ми проживаємо та уявляємо Різдво. Цього разу наша програма буде оновлена, дуже багато буде нових речей, які глядачі зможуть спостерігати у моменті сценографії", - сказала учасниця гурту KURBASY.

Також вона розповіла, що у програмі буде задіяно 9 учасників: 5 акторів та актрис театру імені Леся Курбаса і 4 музиканти, які будуть грати для гостей на цимбалах, бубнах, віолончелі, скрипці та контрабасі.

"Ми адаптуємо нашу пісню до сучасних чуттів і відчуттів", - додала Наталія Рибка-Пархоменко.

Своєю чергою, Марія Онещак відзначила, що дана програма формувалася і готувалася на базі давніх українських коляд.

"Власне саме цей різдвяний час для нас є настільки життєдайним, і в творчому плані, і в плані взаємодії з нашими символами, які дадуть нам гарну основу на весь рік. Ми розпочнемо замовляти, викликати, намолювати здоров’я, добробут, достаток, радість на весь наступний рік", - каже Марія Онещак.

Учасники гурту також розповіли, що у програмі будуть звучати не тільки різдвяні пісні, а ще будуть гуцульські приповідки у виконанні акторів.

Проте родзинкою проекту стануть костюми від театрального художника Олександра Білозуба, який буде співпрацювати у команді з Дарією Альошкіною і Остапом Лозинським.  Тобто саме ця команда художників цього року буде створювати костюми для Christmas Edition.

Організатор концерту Андрій Сидор додав, що зовсім непросто було домовитися із "Курбасами" про цей проект.

"Гурт Курбаси після гастролей Америкою зайшли на достатньо високий рівень зірок. Ми хочемо, щоб це був справжній Christmas Edition. Обіцяємо дуже багато мультимедійних речей на концерті, зокрема будуть великі екрани, голографічні сітки, які ми сподіваємося, що все таки встигнуть привезти до концерту із Америки.

Таким чином ми хочемо дати старт Різдвяним святам, і автентичним, і сучасним", - відзначив Андрій Сидор.

Додамо, «Курбаси» - це гурт, який поєднує музику і театр, українські пісні та народні інструменти, давні музичні ритми, додаючи їм шарму сучасності.

Не так дано музичний гурт «Kurbasy» повернувся до Львова після гастролей Сполученими Штатами Америки.

За місяць співочий колектив побував у десятьох американських містах: Сіетлі, Нью-Йорку, Вашингтоні, Альбукерке та інших, де тішив публіку народними піснями і композиціями календарного циклу. В межах виступів вони презентували програму «Чар-творення».

Детальніше за телефоном: (032) 235 77 88

Квитки можна придбати за посиланням  http://ot-ot.lviv.ua/uk/event/?ca_eventid=20973

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: