Прикордонники радять українцям поки не їздити до РФ

630_360_1481806313-4479

У Державній прикордонній службі України рекомендують утриматись від поїздок до Росії, принаймні на період поки в Україні запроваджений воєнний стан.

Про це в ефірі одного із телеканалів сказав помічник голови ДПСУ Олег Слободян, пише Укрінформ.

"Хоча Російська Федерація заявляла, що вони не будуть запроваджувати дзеркальних заходів щодо громадян України, але ми спостерігаємо, що російські прикордонники без пояснення причини відмовляють громадянам України в перетині кордону Російської Федерації на в'їзд", - наголосив він.

Слободян зазначив, що ДПСУ діє в рамках правового поля і вручає копію документів про відмову в перетині державного кордону. Російська сторона просто завертає громадян України, не надаючи ніяких пояснень і не надаючи на руки ніяких документів.

"Виходячи з ситуації, яка склалась, ми передбачаємо, що це не єдиний ризик для громадян України. Інший ризик потрапити під пресинг російських спецслужб на кордоні або після його перетину", - сказав він.

Слободян зауважив, що виходячи з такої ситуації, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал рекомендує українцям утриматись від поїздок до Російської Федерації "принаймні на період поки запроваджений воєнний стан".

Він також повідомив, що у в'їзді в Україну після введення в окремих областях України воєнного стану заборонили в'їзд на територію нашої держави 680 громадянам РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: