Компанія eBay пообіцяла прибрати символіку «ДНР» та «ЛНР»

EBay_logo

Американська компанія з роздрібної торгівлі в інтернеті eBay пообіцяла припинити продаж товарів із символікою терористичних «ДНР» і «ЛНР».

Про це йдеться в офіційній відповіді компанії на запит посольства України у США, повідомляє у Facebook прес-служба дипустанови, передає Еспресо.

«Ми приберемо продукти, що містять візуальні символи «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки». Ці дві організації в списку США «Спеціально визначених громадян і заблокованих осіб» і в санкційному списку ЄС. Прибуток від продажу цих товарів може потенційно використовуватися для фінансування цих двох організацій», - йдеться у відповіді компанії.

У посольстві України в США зазначили, що наразі чекають аналогічних дій від компанії Amazon.

«За результатами звернення посла України в США Валерія Чалого до керівництва компанії eBay Inc. з закликом зняти з веб-сайту ebay.com товари з символікою терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» посольство отримало офіційну відповідь, в якій чітко зазначено, що компанія здійснить необхідні заходи та прибере зі свого веб-сайту згадану продукцію, оскільки ці дві організації включені до санкційних списків США та ЄС, а гроші отримані від продажу вказаних товарів можуть бути використані для їх фінансової підтримки. Очікуємо на відповідні кроки Amazon Inc», - повідомили в посольстві.

Нагадаємо, раніше на сайті компанії Amazon з'явилися товари з символікою «ДНР». В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала бойкотувати Amazon за це. Через заклик Супрун їй почали погрожувати «тролі», пов'язані з терористичною «ДНР».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: