Львівського суддю, який керував автомобілем напідпитку, на два місяці відсторонили від посади

630_360_1486132009-4273
Фото: Zik

Вища рада правосуддя 4 грудня 2018 року відсторонила суддю апеляційного суду Львівської області Зеновія Макойду від здійснення правосуддя в порядку дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомило Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

«Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко повідомив, що рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 вересня 2018 року № 2909/1дп/15-18 суддю притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, строком на два місяці, відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що дисциплінарну справу стосовно судді Зеновія Макойди відкрито на підставі звернення Управління Служби безпеки України у Львівській області, поданого начальником Управління О.Ткачуком.

Зазначається, що 2 листопада 2016 року о 00 год. 02 хв. у місті Львові суддя у стані сильного алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем, виїхав на смугу зустрічного руху і його зупинили патрульні.

«Drager» показав вміст алкоголю у крові судді на рівні 2,16 ‰. Під час спілкування з працівниками патрульної поліції суддя вживав ненормативну лексику, повідомив, що він колишній суддя, у принизливій формі висловив своє ставлення до нібито колишньої професії, що зафіксовано на відеозаписах з нагрудних камер патрульних поліцейських. Відтак патрульні склали пртокли і скерували до Залізничного районного суду міста Львова.

6 лютого 2017 року справу закрили у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Крім того,  в УСБУ зазначили, що це не єдиний випадок, коли суддя Макойда кеував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

«Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що встановлені під час розгляду дисциплінарної справи обставини свідчать про недотримання суддею правил етичної поведінки, а керування ним транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що встановлено судом, свідчить про недотримання норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду», – зазначено у повідомленні.

Вища рада правосуддя ухвалила подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя задовольнити, тимчасово, строком на 2 місяці, відсторонити суддю апеляційного суду Львівської області Макойду Зеновія Миколайовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді;доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею апеляційного суду Львівської області Макойдою Зеновієм Миколайовичем курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження ним здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: