Януковича можуть перевезти до Ізраїлю для операції

20B4461D-3A20-484C-97A9-D3658677F5B0_w1023_r1_s

Колишньому президенту України Віктору Януковичу може знадобитися обстеження і лікування в Ізраїлі після того, як він минулого тижня травмувався, ймовірно, під час гри в теніс, повідомляє його адвокат Олександр Горошинський.

Про це пише Крим.Реалії.

За словами захисника, 4 грудня він приїхав в Москву з приводу запланованого на 5 грудня засідання Оболонського суду Києва у справі, в якому Януковича звинувачують у державній зраді. Як повідомив Горошинський, з Януковичем він не бачився, але спілкувався з ізраїльським лікарем, якого запросили оглянути травмованого екс-президента.

Хірург Еяль Аттіас, за словами адвоката, назвав травму Януковича «дуже серйозною» і висловився за його перевезення до Ізраїлю для подальших обстежень та, можливо, операції.

Точного діагнозу і назви клініки, куди можуть доставити Януковича, захисник не назвав. Зроблені ізраїльським хірургом висновки він пообіцяв передати Оболонському суду.

19 листопада цього року Янукович не зміг виступити в суді з останнім словом після того, як адвокат розповів про його травму. 18 листопада російські ЗМІ повідомили про госпіталізацію Януковича в НДІ імені Скліфосовського в Москві з травмами спини і коліна. Зазначалося, що він був в нерухомому стані. Пізніше екс-президента перевели в приватну клініку.

Суд переніс виступ Януковича на 5 грудня.

13 вересня Оболонський районний суд Києва почав заслуховування боку захисту на стадії дебатів. Сторона звинувачення 16 серпня попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

За даними ГПУ, Януковича підозрюють в скоєнні злочинів, передбачених статтями «державна зрада», «пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території і державного кордону України» та «пособництво у веденні агресивної війни».

Віктор Янукович втік до Росії взимку 2014 роки після розстрілів протестуючих на Майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: