Безхатченко знайшов на вулиці 17 тисяч доларів: він пожертвував гроші на благодійність 

im-68568656

В Сполучених Штатах безхатченко знайшов пакет із $17 тис., коли йшов по їжу. Замість того, щоб залишити гроші собі, чоловік пожертвував їх на благодійність для інших знедолених.

Про це повідомляє Еспресо.ТВ з посиланням на ABC.

32-річний Кевін Бут протягом п'яти років відвідував продовольчий банк у місті Самнер. По дорозі туди наприкінці серпня 2018 року він знайшов пакет.

Спочатку чоловік подумав, що біля банку залишилася чиясь їжа, але всередині він побачив купюри: з'ясувалося, що у пакеті було 17 тисяч доларів готівкою.

Тим не менш, він не залишив пакет собі, а дочекався відкриття продовольчого банку і передав всю суму волонтерам. Керівник організації Аніта Міллер заглянула в пакет, побачила купюри і викликала поліцію.

«Потім мене зупинили поліцейські і сказали, скільки там було грошей. Я майже втратив свідомість. Я ніколи не чіпав стільки грошей і не думаю, що коли-небудь знову помацаю», - розповідає Кевін.

Заступник начальника поліції Самнера Джефф Енгель, Кевін Бут, начальник поліції Самнера Бред Моерік і директор продовольчого банку Аніта Міллер.

Поліцеські так і не знайшли того, хто залишив гроші у пакеті. До кінця листопада минуло 90 днів з моменту виявлення грошей - це законний термін, після якого вони можуть залишитися у того, хто їх знайшов. Поліція провела спеціальну церемонію передачі коштів: на ній Буту подякували за чесність, а також віддали йому частину грошей.

«Ми всі дуже пишаємося Вами і вважаємо, що ваші дії відповідають кращим традиціям громадян Сумнер», - сказав Джефф Енгель, начальник поліції Сумнер.

«Є багато людей, які б взяли ці гроші собі. Я просто не така людина", - каже Кевін. Сам чоловік проживає у лісі в наметі, а на пропозицію надати йому приміщення відповів відмовою. Директор банку пообіцяла виділити йому спеціальні продовольчі картки, за допомогою яких він зможе купувати собі їжу.

Продовольчий банк Самнера обслуговує близько 1000 чоловік в місяць. Будь-який громадянин може заходити і брати для себе трохи продуктів безкоштовно або залишити щось своє. Крім того, щоп'ятниці волонтери доставляють 500 рюкзаків, повних їжі школярам, ​​які забирають їх додому на вихідні. Гроші, подаровані безхатченком, підуть на купівлю морозильника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: