Які свята відзначають 6 грудня (іменини, народні прикмети)         

IMG_4657

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 грудня в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 грудня в Україні і світі. 

Свята 6 грудня 

6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це свято з'явилося завдяки відповідній постанові Верховної Ради, якою в 1993 році була відзначена річниця ухвалення закону «Про Збройні Сили України».

Зазвичай, у цей день всіх солдатів строкової та контрактної служби, а також офіцерський склад вітає президент країни та міністр оборони.

Формально українська армія була заснована в 1991 році — після розпаду Радянського Союзу. Протягом двох десятиліть велося постійне реформування армії країни, оскільки Збройні Сили України завжди прагнули до інтеграції в європейське демократичне співтовариство та військово-політичний блок НАТО.

6 грудня починаються різдвяні свята у християн. Цього дня відзначається католицький день святого Миколая — покровителя всіх дітей і мандрівників.

Традиції святкування дня святого Миколая сформувалися багато століть тому. Історики припускають, що святий Миколай жив на території нинішньої Туреччини десь в 3-4 століттях. Практично все своє життя він присвятив Богові. Оскільки Микола був єпископом у місті Мира, його прозвали Миколою з Мири. Герой цього свята перебував у гонінні й навіть був засуджений до тюремного ув'язнення. За ґратами він провів 8 років, але це не заважало йому продовжувати вести проповіді.

Іменини 6 грудня

Цього дня іменини святкують: Валер’ян, Григорій, Макар, Олександр, Олексій, Федір.

Народні прикмети  

  • В цей день відзначається пам'ять Митрофана Воронезького — єпископа, який жив у 17-18 століттях і зарахованого до лику святих.
  • По погоді на Митрофана наші пращури передбачали погоду на літо. Якщо 6 грудня йшов дрібний сніг і дув вітер з півночі, то 6 червня мав пролитися холодний дощ.
  • У Митрофанів день влаштовували гуляння — збирали з усіх будинків борошно, пекли пироги і варили пиво. Після цього починалося застілля, яке зазвичай супроводжувалося різними іграми. В цей день святкували становлення санного шляху по снігу.

Народні прикмети про погоду

  • Груднева днина куца: сюди тень, туди тень – та і минув день.
  • Грудень око снігом радує, а вухо морозом рве.
  • Поверх криги виступає вода – незабаром буде дощ або потепління.
  • Збіглися хмари в одну купу - чекай негоди.
  • Повітря над лісом посиніло – на тепло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: