Денісова розповіла про стан українських моряків у СІЗО Москви

1042729

Стан здоров'я українських хлопців задовільний. 

Жодному з полонених українських моряків у СІЗО Москви ампутацію не робили. Про таке повідомила український омбудсмен Людмила Денісова на сторінці у Facebook.

Як стало відомо, уповноважена з прав людини мала розмову з українським консулом у Москві Альбертом Черняковим. Саме той і розповів про стан українських політв'язнів.

«Він (Черняков – ред.) зазначив, що сьогодні вночі відвідав трьох поранених наших бійців у СІЗО "Матросская тишина". З його слів, їхній стан здоров'я задовільний. Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає – кістки та суглоби цілі», – наголошує омбудсмен.

Крім того, сьогодні вдень консул відвідав ще чотирьох моряків – Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без’язичного та Богдана Головаша. Зі слів дипломата, наші хлопці тримаються мужньо та жодних скарг не висловлювали.

Коли ж консул поцікавився в Дениса Гриценка його справами, він, як справжній капітан, у відповідь запитав: «Як почуваються поранені хлопці?» Українські моряки згадують про рідних і закликають тих не хвилюватися.

«За словами консула, українські моряки одягнені у волонтерський одяг, вони отримали посилки. У них в камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книжки. Сьогодні всім переказали фінансову допомогу у розмірі 74 долари на особу. Також вже є домовленість щодо можливості телефонної розмови військовополонених з рідними», – поточнила Денісова.

Наразі вже складено графік відвідання українським консулом інших моряків у Лефортово. На понеділок (10 грудня) заплановане відвідання шістьох моряків. У вівторок, 11 грудня, консул відвідає ще шістьох військовополонених, і у середу, 12 грудня, решту п’ять моряків.

Нагадаємо, ранком неділі, 25 листопада, в районі Керченської протоки корабель РФ протаранив український буксир. Унаслідок зіткнення в українського судна були пошкоджені головний двигун та обшивка. Потому з'ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України. Українські судна були захоплені Росією.

«Суд» окупованого Сімферополя заарештував на два місяці 24 українських моряка, які перебували на бортах захоплених росіянами суден «Яни Капу», «Бердянськ» і «Нікополь». Троє з них унаслідок інциденту зазнали поранень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: