Новим обличчям США в ООН може стати екс-телеведуча Гезер Нойєрт

1829763F-B323-4E96-92BB-EBEB80BA151F_w1023_r1_s

Президент США Дональд Трамп вирішив призначити новим постпредом в ООН керівника прес-служби Держдепартаменту Гезер Нойєрт.

Президент США Дональд Трамп вирішив призначити новим постпредом в ООН керівника прес-служби Держдепартаменту Гезер Нойєрт, передає НВ з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, дане рішення підтвердили три джерела. Однак на даний момент невідомо, на яку посаду буде надалі призначена Ніккі Гейлі.

«48-річна Нойєрт – незвичайний вибір для посади в ООН, оскільки вона має мало досвіду роботи в уряді і в зовнішній політиці. Раніше вона працювала кореспондентом Fox News», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Нойєрт отримала сильну підтримку державного секретаря США Майка Помпео. Також, як зазначає видання, вона тісно пов'язана з дочкою американського президента Іванкою Трамп і її чоловіком Джаредом Кушнером.

«Якщо кандидатура Нойєрт буде схвалена сенатом, їй доведеться працювати з широким порядком денним в ООН, на чолі якого необхідність підтримки міжнародних санкцій проти Північної Кореї», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що вона також «візьме на себе зусилля адміністрації Трампа, спрямовані на захист Ізраїлю в ООН і протидії тому, що Гейлі назвала упередженням організації щодо єврейської держави».

Нагадаємо, 9 жовтня президент США Дональд Трамп прийняв відставку посла при ООН Ніккі Гейлі. Вона покине роботу в ООН в кінці року.

Після цього Трамп повідомив, що розгляне кандидатуру свого колишнього економічного радника Діни Пауелл на посаду постійного представника в ООН. Однак вона відмовилася від пропозиції Трампа.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Трамп запропонував Нойерт посаду посла США при ООН.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: