Супрун спростувала фейкові оголошення про декларації із сімейними лікарями

b8feda54-330c-4b07-845e-0721accebc5f

В.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун спростувала оголошення, які з'явилися у містах з приводу того, що якщо пацієнт до кінця 2018 року не підпише декларацію з лікарем, то з 2019 року всі медичні послуги стануть платними.

Супрун розмістила відповідну заяву у своєму Facebook.

На під'їздах будинків почали з'являтися оголошення, які закликають українців, які ще не уклали декларації із сімейним лікарем, негайно звернутися до медзакладів, оформити угоду, інакше з 2019 року всі процедури стануть платними.

Супрун спростувала це повідомлення.

По-перше, до червня 2019 року включно, всі комунальні медичні заклади, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри, будуть отримувати зарплату за пацієнтів, які уклали з ними декларації та за пацієнтів, які за пропискою відносяться до цього медзакладу.

По-друге, навіть після червня наступного року, пацієнти, які не обрали свого лікаря або перебувають в іншому місті чи селі, можуть отримати невідкладну допомогу безоплатно.

Вона також зазначила, якщо потребуєте первинної медичної допомоги — вам її нададуть безоплатно у будь-якому медзакладі, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри.

МОЗ надіслало до регіональних департаментів охорони здоров'я листи із роз'ясненнями, чому це не правда та попросили передати цю інформацію до медзакладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: