У Криму окупаційна влада заарештувала адвоката Курбедінова за пост у соцмережі

465268

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб, повідомляє Крим.Реалії.

Його заарештували за статтею 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост у соцмережі Фейсбук 2013 року. За словами колег Курбедінова, скаргу на нього написав колишній житель Криму, який переїхав у Дамаск.

Курбедінов вважає, що його затримання російськими силовиками вранці 6 грудня відбувалося «на абсурдному підставі», і він не визнає обвинувачення в екстремізмі. Він зазначив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв'язнів і захист українського військового Богдана Небилиці.

Одним зі свідків у справі затриманого російськими силовиками кримського адвоката Еміля Курбедінова проходить співробітник ФСБ Росії Андрій Сушко, який брав участь в затриманні і тортурах татарського активіста Рената Параламова.

Напередодні Сушко потрапив в список санкцій США через підозри у викраденні Параламова.

Після анексії в Криму фактичні російська влада практикують масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: