У Львові реконструюють ще одну пам’ятку архітектури

img9383-0e9078f94c060ee08f43fc7b34a02900

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив, реконструкцію будинку на вул. Поповича, передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив, реконструкцію будинку на вул. Поповича.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Зокрема, виконком видав  ТзОВ «Інститут соціальних технологій» містобудівні умови і обмеження на ремонтно-реставраційні роботи з пристосуванням горища під адміністративні приміщення в будинку №9, на вул. Поповича. Йдеться про облаштування на мансардному поверсі дворівневих приміщень.

«Це буде пристосування мансардного поверху під приміщення, тобто з даху зроблять приміщення. Площа до реконструкції мансарди становить 1414 кв м, після – 2087 кв м. Добудови не буде, площа збільшиться за рахунок того, що сам дах є високий», – пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

«Попередній власник раніше хотів робити житлові квартири. Тепер є новий власник, який підійшов до цього як до пам’ятки. Горище справді є дуже високе, тому там можна зробити два рівні в межах існуючого горища без підняття гребеня даху. Трохи зміниться конфігурація даху з боку двору, але те, що буде збережена середина, думаю, є нормальним», – додала начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Будинок №9 на вул. Поповича є пам’яткою архітектури місцевого значення, і розташований в межах історичного ареалу Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: