Україна не відмовиться від використання Керченської протоки, – міністр оборони

E06D5668-FD1B-47BE-A353-299576E845C7_w1023_r1_s

Україна не відмовиться від використання Керченської протоки для проходу військових кораблів, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

В ефірі телеканалу «Прямий» міністр підкреслив, що при спробі проходу військових кораблів 25 листопада Україна діяла «абсолютно точно так само, як і попереднього разу», і не порушила «жодного пункту жодного договору», передає ВВС-Україна.

«Ми не відмовимося від нашого права проходити через Керченську протоку і від нашого права бути присутніми в Азовському морі», – сказав пан Полторак.

Він додав, що «сьогодні ніхто нікуди не йде, але ми не припинимо ротацію для посилення наших важливостей».

Він вважає, що до того часу, як Україна буде готова здійснити ротацію підрозділів у Азовському морі та виникне необхідність для проходу кораблів через Азовське море, то «міжнародний тиск на Росію дасть їм зрозуміти, що вони не виконують міжнародні зобов'язання».

«Коли будемо готові до проведення наступного переходу для проведення ротації наших підрозділів, ми будемо здійснювати такі самі проходи з виконанням усіх міжнародних норм і прав», - підкреслив міністр.

За його словами, «якщо ми сьогодні відмовимося від проходу через Керченську протоку, то це буде означати, що Росія повністю окупувала Азовське море... і ми просто втратимо ще одну територію».

Росія наполягає, що 25 листопада українські кораблі порушили державний кордон Росії на морі (Кремль вважає води біля Криму своїми територіальними водами) й не реагували на вимоги про негайну зупинку.

Російський президент Володимир Путін назвав виправданими дії російських прикордонників.

28 листопада на форумі «Росія кличе!» президент РФ заявив, що «якби вони діяли інакше, їх всіх треба було б віддати під суд».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: