Які свята відзначають 7 грудня (іменини, народні прикмети)          

IMG_9889 (3)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 7 грудня в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 7 грудня в Україні і світі. 

Свята 7 грудня

7 грудня оголошено Міжнародним днем цивільної авіації. Таке рішення ухвалила Генеральна Асамблея ООН в 1996 році. До святкування цього дня залучаються всілякі національні та міжнародні організації.

Спеціалізованою установою авіації в структурі ООН є Асамблея Міжнародної організації цивільної авіації. Для святкування було обрано саме 7 грудня, оскільки цього дня відзначалася п'ятдесята річниця з моменту підписання міжнародної конвенції про цивільну авіацію.

На території колишнього СРСР цивільна авіація зароджувалася в 20-х роках минулого століття. Радянська влада відкрила найпершу авіалінію, що з'єднала Москву та Нижній Новгород. Її протяжність становила 420 кілометрів. А 9 лютого 1923 року була створена спеціалізована Рада праці і оборони, яка займалася питаннями розвитку цивільної авіації та контролем авіаційної діяльності.

У наш час це свято відзначається багатьма державними і приватними компаніями, які обслуговують не тільки внутрішньонаціональні, а й міжнародні авіалінії.

Про встановлення Дня місцевого самоврядування в Україні Верховна Рада ухвалила рішення 7 грудня 1990 року. Тепер цього дня щорічно святкується професійне свято співробітників міських, сільських, селищних, обласних і районних рад.

Це свято в Україні можна назвати доволі давнім, оскільки традиція вшановувати тих, хто керує суспільством, виражаючи його волю, сягає корінням у часи Княжої Русі.

Самоврядування — це цивілізований спосіб організації соціального та економічного життя в суспільстві, який свідчить про довіру вільних громадян до обраних делегатів місцевих рад. В Україні вважається, що цей вид управління є народним, оскільки саме народ делегує повноваження чиновникам.

День місцевого самоврядування в Україні — це, крім усього, нагадування про те, що в країні досі не реалізовані вимоги Європейської хартії місцевого самоврядування, яку ратифікувала в тому числі й Україна. Багато політологів вважають, що процес становлення місцевого самоврядування в Україні ускладнений тією обставиною, що країна протягом 70 років поспіль практично не мала повноважних органів самоврядування.

Іменини 7 грудня

Цього дня іменини святкує Катерина

Цього дня вшановують святу великомученицю Катерину, яка прийняла християнську віру і яку через це вбили за наказом тодішнього імператора.

Вважається, що з цього дня «законно» починаються справжні морози.

Але морози – морозами, нам не звикати. Головне - не забути, що тільки цього дня можна ворожити й парубкам і що ворожіння цього дня має справжню силу, так кажуть у народі. Напередодні їм треба дотриматися посту, щоб «Бог послав хорошу жінку».

Увечері перед днем Катерини молодь іде на вечорниці. І якраз на них добре хлопцям,  як, утім, і дівчатам, поставити у воду вишневу гілочку. Є велика ймовірність, що до Різдва вона розквітне, і це означатиме, що «садівник» чи «садівниця» цього року точно віднайдуть свою пару і скоро весілля.  Так само ворожили і на членів сім’ї.

А ще на Катерини дівчата «закликали долю». Такі обряди проводили на Катерини, на Андрія, на Старий Новий рік.

Народні прикмети

  • Ясна погода на Катерину - буде морозна зима
  • Якщо на Катерини холодно, може бути неврожай (голодно).
  • Як Катерина по воді, то Різдво по льоді.
  • На святу Катерину ховайся під перину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: