«Зубами вас вирвемо звідти»: батько звернувся до захопленого росіянами українського моряка

c91f4ed5-b30f-4275-b493-a0abbb662fb9

Батько Василя Сороки, захопленого Росією разом з іншими українськими моряками у районі Керченської протоки, звернувся до свого сина.

Відео його звернення опублікував Голос Америки.

«Ми пишаємося твоїм вчинком. Ми бажаємо тобі мужності, витримки - витримати все те, що впало на твої плечі. І повір мені, що ні я, ні президент, ні Україна ні тебе, ні інших наших героїв не кинемо. Ми зробимо все. Ми зубами вас вирвемо звідти, і ви будете вдома», - пообіцяв батько моряка.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, українські військові кораблі здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Про свої наміри вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак,замість того, аби забезпечити проходження Керченською протокою, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ.

Невдовзі російські прикордонні кораблі типу «Соболь», «Дон», «Мангуст»та «Суздалець» «здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України».

ФСБ заявила про «провокацію» України в «російських територіальних водах».
Згодом командування Військово-морського флоту України підтвердило захоплення українських кораблів російськими спецпризначенцями.

28 листопада «суд» окупованого Криму заарештував 24 захоплених у полон Росією українських моряків.

Повідомлялось, що трьох поранених моряків перевели з лікарні до СІЗО, а потім з'явилась інформація, що українців перевезли до Москви і висунули обвинувачення.

6 грудня у Москві українські консули зустрілися з моряками ВМС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: