Найкращі зимові розваги для відпочинку всією родиною

katanie-na-sankah
Фото: відкриті джерела

Нарешті настала довгоочікувана зима! Багато дітей з нетерпінням чекають на появу снігу, а батьки тим часом вже думають про те, як розважити малечу під час прогулянки.

Окрім традиційних зимових розваг: катання на санчатах, ліплення снігової баби та гри в сніжки, пропонуємо поповнити вашу творчу скарбничку менш відомими, але не менш цікавими зимовими іграми, котрі обов’язково сподобаються усім членам сім’ї, пише клуб "Щаслива мама"!

Ліпка зі снігу

Фото: відкриті джерела

Сніг — чудовий матеріал для творчості, і з нього можна ліпити не лише снігову бабу, а будь-що! Сніговий замок, апетитні тістечка, прикрашені бурульками та ягодами горобини, гусеницю з окремих снігових кульок і багато іншого. Візьміть з дому кілька герметичних стаканчиків з підфарбованою водою для розмальовки скульптур та формочки для піску, котрі так само чудово підійдуть для виготовлення будівельного матеріалу зі снігу. А ще можна  позмагатися, хто скатає більший сніговий ком. Варіантів — безліч! Ми впевнені, що кожна матуся може поділитися своїми ідеями ліплення зі снігу.

Розглядання сніжинок

Фото: evahappyma.com.ua

Коли йтиме сніг, візьміть будь-яку темну дощечку та збільшувальне скло і відправляйтеся розглядати сніжинки. Кожна з них має неповторну форму та неймовірну красу. Таке заняття розвиватиме творче мислення малечі й вчитиме бачити прекрасне в простих речах.

Льодові прикраси для ялинки

Фото: відкриті джерела

Звичну новорічну традицію можна дещо урізноманітнити, якщо власноруч виготовити іграшки та прикрасити ними ялинку в лісі або парку. Щоб не забруднювати довколишнє середовище та не нашкодити ялинці, зробіть прикраси з льоду. Налийте у форми для льоду воду, можна її підфарбувати харчовими барвниками, вставте в кожну майбутню іграшку ниточку — і через кілька годин яскраві та безпечні для довколишнього середовища прикраси будуть у ваших руках!

Морозні бульбашки

Фото: evahappyma.com.ua

Під час сильного морозу вийдіть на вулицю та видуйте мильну бульбашку. Через кілька секунд на її поверхні почнуть з’являтися льодові голочки і складатися в красиві зірочки та квіти. Поясніть малечі, що за тим самим принципом з води у хмаринках утворюються сніжинки.

Зимовий пікнік

Фото: відкриті джерела

Хто сказав, що на пікнік можна ходити лише в теплу пору року? Взимку відправляючись до лісу або парку прихопіть з собою термос з гарячим чаєм, паперові стаканчики та печиво. А перед чаюванням можна зліпити зі снігу невеликий стіл, щоб поставити на нього стаканчики.

Ліхтарики зі снігу та криги

Фото: відкриті джерела

Якщо ви живете у приватному будинку, прикрасьте подвір’я зимовими ліхтариками. Для цього можна налити води в повітряні кульки і почекати, доки вона замерзне на певну глибину — цей час залежить від температури на вулиці. Потім дістаньте майбутній ліхтарик з кульки і вилийте з середини зайву воду — і ось вже у ваших руках справжній плафон, в який можна поставити свічку. Тільки не забудьте зробити невеликий отвір зверху плафона, щоб всередину потрапляло повітря, необхідне для горіння.

Слідопити

Фото: відкриті джерела

Дітям різного віку буде дуже цікаво познайомитись зі слідами птахів та тварин. До цієї гри варто підготуватись заздалегідь: подивіться в інтернеті як виглядають сліди різних тварин і птахів, а потім відправляйтесь у ліс або парк, знаходьте сліди на снігу та спробуйте визначити, кому вони належать.

І звичайно ж, не забуваймо про такі улюблені зимові розваги, як:

Катання на ковзанах

Фото: відкриті джерела

Катання на ковзанах - це цілий комплекс позитивних емоцій і користі для здоров'я. Ковзанярський спорт допомагає боротися зі стресом, підвищує витривалість, розвиває гнучкість і координацію рухів, а також зміцнює імунітет. Обов'язково запасіться парою рукавичок, туго затягнутими за розміром ковзанами, а також толстовкою або жилетом. Балансувати в курточці не дуже зручно. Зігрітися і поповнити запаси енергії після катання допоможуть теплий чай і всього 3-4 печива «Марія» з висівками від Yarych.

Ліпимо з снігу

Фото: відкриті джерела

Ніколи не пізно згадати дитинство і зліпити снігову бабу чи пограти з дітьми в сніжки. Це заняття дає необмежений простір для фантазії - сніговий замок, скульптури, оборонні укріплення для захисту від снігових атак. Обговоріть заздалегідь, що сніжки повинні бути маленькими і не дуже щільними, щоб уникнути травм. Перед такими іграми краще грунтовно поповнити запаси енергії, з'ївши що-небудь висококалорійне. Організм отримає досить "палива" для збереження тепла.

Прогулянка в лісі

Фото: відкриті джерела

У сонячний сніжний день можна віддати перевагу і більш спокійному проведенню часу. Рушайте всією сім'єю в ліс. Зимові пейзажі неодмінно подарують вам відчуття казки і навчать цінувати прекрасне навколо. Візьміть їжу для птахів або білочок - якщо пощастить, їх можна буде годувати з руки. Не забувайте про ризик переохолодження. Звертайте увагу на колір шкіри на щоках або руках - якщо вона зблідла, терміново потрібно в тепло. Час від часу переривайте вашу прогулянку для того, щоб зробити нехитрі вправи, які дозволять розігнати кров і зігрітися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: