Гриневич у Львові розповіла, як змінюється професійно-технічна освіта в Україні (фоторепортаж)

IMG_2618

Сьогодні, 10 грудня, міністр освіти та науки Лілія Гриневич з робочою поїздкою відвідала Львівщину.

Сьогодні, 10 грудня, Міністр освіти та науки Лілія Гриневич з робочою поїздкою відвідала Львівщину.

У нововідкритому навчально-практичному центрі електрозварювання міністр розповіла про нові можливості для розвитку професійно технічної освіти в Україні.

За словами Лілії Гриневич, навчально-практичний центр такого рівня допоможе у навчанні висококваліфікованих робітників, затребуваних на регіональному ринку праці, професійно-практичному навчанні незайнятого населення, організації стажування і підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки інших закладів професійної освіти.

Міністр також розповіла про розвиток дуальної форми освіти в Україні. Особливості якої полягають в тому, що два дні учні навчаються в професійно-технічних закладах, а три дні працюють на виробництві. Відтак після закінчення навчання, учень отримує гарантоване місце праці, а роботодавець відповідно, нового працівника.

«Ми зараз оприлюднили проект розпорядження уряду про типовий договір про здобуття професійно-технічної освіти за дуальною формою навчання. В цьому договорі визначені обов'язки закладу освіти, роботодавця і учня. Для нас було дуже важливо застерегти права учня», - додала Гриневич.

Також Гриневич зазначила, що в кабміні наразі обговорюється новий закон про професійно-технічну освіту та паралельно ведуться перемовини з Європейським Союзом про великий проект по модернізації інфраструктури професійно-технічної освіти в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: