Обсяг імпорту нафтопродуктів виробництва РФ на Львівщину зріс у 20 разів

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

В загальному обсязі експорту з Львівщини доля Російської Федерації складає  2,2%, а імпорту – 8,5%.

У загальному обсязі експорту з Львівщини частка Російської Федерації становить 2,2%, а імпорту – 8,5%.

Про це під час апаратної наради у ЛОДА розповіла начальник Головного управління статистики у Львівській області Світлана Зимовіна, передає кореспондент Дивись.info.

За її словами, загалом за останні три роки на Львівщині зберігається  тенденція до стабільного зростання експорту. В кінці року очікується вихід  на 1 млрд 800 млн доларів експортних операцій, що на близько 15% перевищує обсяг попереднього року.

«У порівнянні з 2013 роком обсяги експорту товарів збільшилися на 40% і в загальному обсязі понад 80% становить експорт в країни ЄС, водночас у 2013 році він був на рівні 50-60%», – розповіла Світлана Зимовіна.

Щодо імпорту, то цьогоріч він зупиниться на рівні 2 млрд 600 млн доларів.  90% товарів імпортується з країн ЄС.

Щодо експорту в РФ, то у порівнянні з 2013 роком він зменшився у понад 6 разів.

«Товарна структура – здебільшого деревина, вироби з паперу, скла… За усіма групами товарів експорт в Росію зменшується у 3-10 разів», – розповіла начальниця управління.

Щодо імпорту з РФ, то 85% у товарній структурі становлять нафтопродукти.

«Цього року обсяг нафтопродуктів, завезених у Львівську область, збільшився у близько 20 разів. Продукція не купується в Росії, вона надходить з інших країн. Статистика імпорту ведеться за країною-виробником. Більшість тих товарів закупляється в країнах Європи, але виробником є Росія», - пояснила Світлана Зимовіна.

Треба розрізняти товари критичного імпорту і товари іншої групи. Деякі люди здійняли крик, коли Україна закупила лопаті для бойових гелікоптерів. Та не виробляються вони більше ніде, окрім Росії», – зауважив голова ЛОДА Олег Синютка.

Він звернувся до представників СБУ та Нацполіції, щоб ті попрацювали з компаніями, які займаються імпортом російської продукції.

«З точки зору, чи це є товари критичного імпорту, чи хтось хоче робити собі бізнесову складову. З такими треба зустрітися і поговорити», – заявив Олег Синютка.

Водночас, за офіційними даними, сума прямих інвестицій з РФ у підприємства Львівщини цьогоріч становить лише 2 тисячі доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: