Омелян розповів як Україна наближається до лібералізації автомобільних перевезень

630_360_1544456586-742

Майже 111 тис. дозволів на міжнародні автомобільні перевезення понад квоту отримала Україна у 2018 році.

Про це сказав міністр інфраструктури  Володимир Омелян під час розширеної наради з представниками Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП), повідомляє прес-служба міністерства.

«Цього року вдалося отримати додатково рекордну кількість дозволів (на міжнародні перевезення - ред.) понад квоту, майже 111 тис. дозволів. Також хочу акцентувати увагу на тому, що більше ніж на 30 тис. дозволів збільшено квоту на 2019 рік, а Франція та Нідерланди наступного року погодилися на обмін багаторазовими дозволами. 2019 рік ми вже починаємо без дозволів для перевезень транспортними засобами Євро-5 та вище з Британією», - сказав  Омелян.

За його словами, наразі йде активна робота з проектом протоколу, надісланого турецькою стороною, який передбачає лібералізацію двосторонніх перевезень. Відбувається активний обмін бланками дозволів з іноземними колегами, щоб вітчизняні перевізники з 1 січня 2019 року були забезпечені дозволами нової квоти. Так, станом на 10 грудня 2018 року 20 країн передали бланки дозволів для українських перевізників.

Міністр підкреслив, що українські перевізники в поточному році визначилися з напрямками роботи, обрали роботу на європейському ринку.

«На жаль, адміністративний бар’єр у вигляді дозвільної системи є стримуючим фактором, але ми працюємо з Європейською комісією, щоб наблизитися до лібералізації автомобільних перевезень. 2018 рік став відверто складним роком, але 15 засідань змішаних комісій та 2 засідання робочої групи (Румунія та Польща), які проходили за участі і Секретаріату АсМАП і перевізників безпосередньо, дали свої результати», - наголосив урядовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: