Синютка і Ганущин звернуться до Садового щодо левів на Личакові

45400782_1889617527786968_8952170617621184512_n

Голови ЛОДА Олег Синютка та ЛОР Олександр Ганущин звернуться до міського голови Львова Андрія Садового щодо ситуації, яка склалася на Личаківському цвинтарі.

Про це вони заявили під час апаратної наради у ЛОДА, передає кореспондент Дивись.info.

Йдеться про встановлені на польському військовому меморіалі фігури левів навколо яких регулярно виникають провокації.

«Міська влада самоусунулася від вирішення цієї проблеми. Таке враження, що це спеціально створили проблему, через яку нас можуть постійно зачіпати , для того, щоб спецслужби іноземних держав мали приводи для спекуляцій. І це буде тривати доти, поки ці в незаконний спосіб встановлені леви, будуть там стояти. Незрозуміла позиція міста. Питання тільки, чи це свідомо чи несвідомо», – заявив Олег Синютка.

«Міський голова відмовляється від своїх прямих функцій – відреагувати на порушення своїх працівників, які допустили до цієї проблеми. Допоки ті леви будуть там, це питання буде виникати постійно. Є рішення облради з цього приводу. Вони не реагують», - додав Олександр Ганущин.

Додамо, що вчора у Львові на Личаківському кладовищі охорона затримала чотирьох молодих людей, які намагалися пошкодити конструкції біля левів.

Це не перша спроба пошкодити конструкцію навколо левів на Личаківському кладовищі. Так, львівська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування вночі 5 грудня конструкцій довкола левів, встановлених біля польського військового поховання на Личаківському цвинтарі у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: