Депутати ЛОР закликають УПЦ (МП) підтримати томос

IMG_2683

Депутати Львівської обласної ради звернулися до УПЦ (МП) щодо підтримки об’єднання всіх вірних у Єдиній помісній православній церкві, передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської обласної ради звернулися до УПЦ (МП) щодо підтримки об’єднання всіх вірних у Єдиній помісній православній церкві.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, впевнені, що ви знайдете в собі сили та публічно заявите про підтримку заявите про підтримку ідеї об’єднання всіх вірних у Єдиній помісній православній церкві. Очевидно, що Кремль використовує українське православ’я як один із інструментів гібридної війни. Уже зараз лунають тривожні експертні оцінки, що нагнітання Росією вказаної ситуації є черговим етапом військової експансії проти нашої держави, метою чого є здійснити штучний розкол України – у цей раз за релігійною ознакою, а також відволікти увагу світової спільноти від російської збройної агресії» - йдеться у зверненні адресованому главі УПЦ (МП) митрополиту Онуфрію та керуючому Львівською єпархією УПЦ (МП) архієпископу Львівському і Галицькому Філарету.

Нагадаємо, Синод Вселенського патріархату 29 листопада затвердив проект статуту майбутньої Української церкви. Також Синод ухвалив текст Томосу для Єдиної помісної церкви в Україні, але наразі його не розкривають. Сам Томос буде вручений новообраному предстоятелю Української церкви. Його оберуть у Києві на об'єднавчому Соборі, який повинен відбутися в грудні. Дату об'єднавчого собору найближчим часом має оголосити Вселенський патріарх Варфоломій. Православна автокефальна церква та УПЦ Київського патріархату мають самоліквідуватися і долучитися до новоствореного релігійного об'єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: