Меркель закликала Путіна звільнити українських моряків

3456543

Канцлер ФРН і президент Росії обговорили по телефону керченську кризу, Ангела Меркель закликала Володимира Путіна звільнити 24 українських моряка.

Про це пише DW.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у понеділок, 10 грудня, під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним підкреслила «необхідність заходів», спрямованих на забезпечення безперешкодного судноплавства через Керченську протоку.

Крім того, глава німецького уряду висловилася за звільнення Росією 24 українських моряків, затриманих під час прямування з Одеси до Маріуполя.

Як повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, сторони також обговорили проблему «транзиту російського газу через територію України після 2019 року». Деталей переговорів він не навів.

За повідомленням прес-служби Кремля, в ході бесіди «висловлена ​​обопільна зацікавленість у недопущенні ескалації напруженості в Азово-Чорноморській акваторії і у врегулюванні проблем, що стали наслідком провокаційних дій української влади».

Російська сторона також повідомила, що Путін і Меркель зачіпали ситуацію в Сирії і обмінялися думками з питання про стратегічної безпеки в світлі ситуації з Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: