Підсумки 2018: кого втратив світ

новый коллаж

2018 року світ втратив багато видатних особистостей. Померли великі музиканти, талановиті актори, політичні лідери, письменники. Хтось помер після важкої хвороби, хтось — від старості або через трагічну випадковість.

ІА Дивись.info пропонує згадати відомих осіб, без яких світ став тьмянішим.

Йоганн Йоганнссон — 16 лютого, Берлін

9 лютого пішов з життя ісландський композитор, музикант і продюсер Йоганн Йоганнссон, володар премії «Золотий глобус» і номінант на премію «Оскар». Його знайшли у власній квартирі у Берліні. Причина смерті не уточнюється. Йоганнссону було лише 48 років. Йоганн Йоганнссон прославився передусім як автор музики до фільмів. Найбільше визнання дістав його саундтрек до біографічної драми 2014 року «Теорія всього», за який Йоганнссон отримав «Золотий глобус», а також був номінований на «Оскар» і «Греммі».

Музика повинна резонувати з людьми на емоційному рівні. Це мій головний критерій

Йоганн Йоганнссон

Та найбільш примітною і плідною можна назвати його співпрацю з постановником Дені Вільньовом над трилерами «Полонянки» й «Сікаріо» (номінація на «Оскар») та фантастичною драмою «Прибуття» (номінації на «Золотий глобус» і «Греммі»). Йоганна Йоганнссона називають, зокрема, великим натхненником музичної спільноти та одним із найбільших новаторів сучасного кінематографа.

Долорес О'Ріордан — 15 січня, Лондон

Вокалістка ірландської рок-групи The Cranberries Долорес О'Ріордан померла у віці 46 років.

Не хвилюйтеся про завтрашній день, не думайте про наступний тиждень або рік, адже довкола так багато краси

Долорес О'Ріордан

Долорес О'Ріордан отримала всесвітню популярність як солістка групи Cranberries. У 1994 році вона виконала одну з найвідоміших композицій колективу під назвою Zombie, яка швидко зайняла перші місця в національних музичних чартах Австралії, Франції, Німеччини, Бельгії та інших країн.

Юбер де Живанші — 10 березня, Париж

10 березня помер Юбер де Живанші – легендарний французький дизайнер, засновник бренду Givenchy. Саме він став автором саме тієї чорної сукні Одрі Хепберн з фільму «Сніданок у Тіффані» і саме він вплинув на всю моду другої половини XX століття.

Юбер де Живанші — це елегантність, французький шарм, аристократичність, простота і витонченість. Дизайнер ніколи не був епатажним, він не створював немислимих конструкцій, не тягнувся до модерну і авангарду. Він занадто любив класику і елегантну простоту.

Мода — це вміння одягнутися так, щоб пройти по вулиці непоміченим

Юбер де Живанші

Якою має бути жінка, одягнена від Живанші? Вона повинна бути такою, як Одрі Хепберн. Граціозною, легкою та витонченою. Адже саме Одрі Хепберн стала музою для Юбера Живанші на довгі роки. Ідеалом, якому він був вірним усе своє життя.

Стівен Гокінг — 14 березня, Кембридж

Професор Стівен Гокінг помер у віці 76 років. Фізик-теоретик з Кембриджа був одним з найвідоміших вчених у світі.

Свою славу серед дослідників він здобув завдяки серії праць, у яких поєднав видатну теорію тяжіння і відносності Альберта Ейнштейна з дивним світом квантової механіки, яку зазвичай застосовують до таких крихітних речей, як атоми та молекули.

Якщо ви потрапили в чорну діру, не здавайтеся. Вихід є

Стівен Гокінг

А закінчилось усе описом чорних дір, які можуть самі себе випарувати, і рівняннями, які описують всю історію розвитку Всесвіту.

Avicii — 20 квітня, Маскат, Оман

28-річний Тім Берглінг (DJ Avicii) наклав на себе руки. Відомо, що музикант страждав від депресії і алкоголізму.

Порушивши правила, ти зможеш потрапити туди, куди хотів, але справжня перевірка полягає в тому, як ти цього досягнеш

Тім Берглінг

На піку своєї популярності Avicii був одним із найбільш високооплачуваних діджеїв світу за версією Forbes і в різні роки входив до рейтингу «королів електронної музики», складеного бізнес-виданням. У 2012 році його номінували на премію «Греммі» в категорії «Найкращий танцювальний запис» за його спільний трек з Девідом Геттою «Sunshine».

Том Вулф — 14 травня, Нью-Йорк

У віці 87 років помер американський журналіст і письменник Том Вулф — одна з найвпливовіших фігур в історії сучасної літератури та публіцистики.

Унікальний стиль письма і відданість глибокому зануренню в тему принесли Вулфу безліч професійних нагород — як за публіцистичні тексти, так і за літературні твори. Його називали видатним літопицсем століття: в текстах Вулфа знайшли достовірне, яскраве і сатиричне відображення найважливіші події та тренди минулих десятиліть.

Найвірніший засіб від марнославства — самотність

Том Вулф

Вулфа вважають основоположником «нової журналістики», яку він визначав як поєднання емоційного впливу роману і аналітичної сили есе на основі сильних репортажних фактів. «Все це він змішував в своєму «надмірному» стилі, що перетворював  саме життя на суцільний приголомшливий заголовок».

Джон Маккейн — 25 серпня, Аризона

Американський сенатор Джон Маккейн помер у 81 рік. У 2017-му в нього виявили пухлину головного мозку, й у грудні політик залишив Вашингтон.

Герой війни, політичний нонконформіст, палкий критик президентів Трампа та Путіна і багаторічний друг України — такими словами характеризували легендарного політика. Коли з'явилась новина про його хворобу, офіс сенатора заявив, що пан Маккейн «у гарному настрої та продовжує відновлюватись вдома зі своєю родиною».

Українці мають волю, щоб опиратись агресії і не просять нікого воювати за них. Вони лише просять захисників демократії дати їм засоби для протистояння наступу диктатора. Ганьба нам за те, що підвели їх​

Джон Маккейн про наступ на
Дебальцеве російськими сепаратистами

Попри хворобу, Маккейн намагався не зупинятись ні на день і був активним політиком та головою сенатського комітету. І майже кожен крок Дональда Трампа не залишався без його уваги та оцінки. Авторитет сенатора у США був наскільки великим, що оборонний бюджет США на 2019 рік за взаємною згодою Конгресу та Сенату ще за життя назвали іменем Джона Маккейна.

Монсеррат Кабальє — 6 жовтня, Барселона

Відома оперна співачка майже 20 років боролася з раком. 6 жовтня хвороба перемогла - Кабальє померла в рідній Барселоні, де і з'явилася на світ. Їй було 85. Вона прославилася не тільки завдяки унікальної техніки виконання.

Пишатися своєю мовою — не означає змушувати свого ближнього говорити на ньому, це зловживання

Монсеррат Кабальє

Прима знайшла шанувальників з числа любителів року після запису спільного альбому з Фредді Меркьюрі. Пісня «Барселона» стала офіційним гімном літніх Олімпійських ігор 1992 року.

Стен Лі — 12 листопада, Лос-Анджелес 

Легендарний художник, продюсер, режисер, письменник і одна із найвідоміших фігур в Голлівуді помер на 96 році життя.

Стен Лі вважається одним із головних творців всесвіту Marvel - він, зокрема, брав участь у створенні таких героїв коміксів, як Людина-павук, Чорна пантера, Халк, Люди-Ікс, Фантастична четвірка, Доктор Стрейндж, Залізна Людина та десятків інших.

Є тільки один, хто всемогутній, а його головна зброя — це любов

Стен Лі

У 1961 році разом з Джеком Кербі Лі заснував компанію Marvel. За кілька десятиліть вона перетворилася на одного з провідних гравців на ринку поп-культури.

Бернардо Бертолуччі — 26 листопада, Рим

Видатний митець пішов з життя у 77 років. Бертолуччі вважають одним з найвидатніших кінорежисерів італійського та світового кіно.

Любові не існує, є лише докази любові

Бернардо Бертолуччі

За свою кар'єру режисер, який народився в Пармі у 1941 році, зняв понад двадцять фільмів. Серед його найвідоміших стрічок — «Останнє танго в Парижі», «Мрійники», «Украдена краса» та «Конформіст».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: